De mooiste dag: Achter de schermen bij NOS Studio Sport

  • Volg ons:

01.06.2016

Bij de opening van het wooncentrum Groningen mochten cliënten hun wens in de Droomboom hangen. Bernhard Fredericks, lid van de medezeggenschapsraad van De Noorderbrug, was daar één van. Al van jongs af aan was hij bezig met TV en radio, maar door de gevolgen van hersenletsel oefende hij alleen nog thuis. Zijn wens was dan ook om een keer een echt televisieprogramma te monteren. Bij NOS Studio Sport kwam zijn droom uit.

In het kort

Mediaman van jongs af aan
“Het is zo ver, morgen gaat mijn droomwens in vervulling”, plaatst Bernhard de dag voor hij naar Hilversum gaat op zijn Facebook pagina. Tijdens zijn geboorte heeft hij een licht herseninfarct. Pas op latere leeftijd worden de gevolgen daarvan duidelijk. Hij heeft weinig energie, moet vaak opladen en heeft behoefte aan veel structuur. Toen hij 18 was zat Bernhard bij de kinderomroep in het UCMG waar hij op de radio de ‘Pret in je bed show’ presenteerde. Daarnaast deed hij onder andere ervaring op met het maken van televisie bij OOG TV. Monteren bij een landelijk televisieprogramma was zijn grote wens.

“Het had zo moeten zijn”
Een lid van de Raad van Toezicht kende via via iemand die als editor bij NOS Studio Sport werkt. Hij hoorde van de droom van Bernhard en zorgde voor het contact. Deze editor, Joop Harms, woont nota bene vlakbij het wooncentrum in Groningen. “Hoe groot is de kans dat je zo dichtbij woont en dezelfde passie deelt, het had zo moeten zijn!”, aldus een stralende Bernhard.

Het is zover
Bernhard was best zenuwachtig voor de dag. Samen met zijn begeleider van De Noorderbrug en Joop Harms bereidde hij zich voor. Eenmaal in de studio in Hilversum mocht Bernhard meekijken hoe de promo van het NK Schaatsen in elkaar gezet werd. Daarna ging hij zelf aan de slag en hielp hij bij met het monteren van een item voor het journaal over waterpolo. Bernhard: “Ik vond het super. Duizend en één knoppen op de mengtafel.” Ook voor Joop was het een bijzondere dag: “Dit is mijn dagelijks werk. Alles wat ik doe is voor mij heel gewoon. Door het enthousiasme van Bernhard ben ik wel aan het denken gezet en besef ik me dat ik niet echt de normaalste job van de wereld heb.”

De mooiste dag

“Ik heb me heel erg bezig gehouden met de Droomboom, want ik word er blij van als de dromen van anderen uitkomen. Dat vind ik belangrijker dan mijn eigen dromen. Ik was dan ook erg emotioneel toen ik hoorde dat míjn droom in vervulling zou gaan”, vertelt Bernhard. “Het was de mooiste dag van mijn leven. Ik heb alles gezien en geleerd wat ik zou willen en daarnaast een band opgebouwd met Joop. Ik kan hem altijd vragen voor tips en trucks.”

Bernhard achter de schermen bij NOS

Print deze pagina