Ik ben pas tevreden als een cliënt dat ook is. De resultaten van een Hersenz behandeling zijn heel verschillend, die kunnen klein zijn of heel groot. Maar ook de kleine resultaten kunnen voor cliënten van grote betekenis zijn. We werken als behandelaren, ieder vanuit zijn eigen discipline  nauw samen met de cliënt en zo mogelijk met zijn familie. Met Hersenz leveren we echt maatwerk, passend bij de individuele vraag.

Marieke Kuil - GZ psycholoog

Marieke Kuil - GZ psycholoog

Hoe ziet werken in de gehandicaptenzorg eruit? De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) startte een campagne op Facebook genaamd ‘Wát een vak’. Eén van de teams die genomineerd werd was het team Hersenz van De Noorderbrug.

Waarom?

"Omdat team Hersenz van De Noorderbrug op betrokken wijze samenwerkt aan een nieuw perspectief voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel én hun omgeving. Niet alleen de manier waarop zij samenwerken aan het verhogen van de kwaliteit van leven van cliënten is waarin zij uitblinken, ook hun pioniersgeest is om trots op te zijn! In korte tijd wist het team het aantal behandelgroepen van 2 naar 35 uit te breiden. Hierdoor krijgen steeds meer mensen met hersenletsel in Noord-Nederland grip op hun leven. Naast vakinhoudelijke expertise vraagt dit om lef en doorzettingsvermogen van het team."

Onze collega’s Marieke, Maurits en Mieke vertellen je in dit campagnefilmpje wat hun werk zo bijzonder maakt.