Als een cliënt hartelijk wordt ontvangen door de gastvrouw en daarna een smakelijke maaltijd geniet, dan geven wij de cliënt een heel goed leven. Eten en aandacht zijn heel belangrijke pijlers voor onze cliënten. 

Lydia Kamps - Projectleider Smaakmakers

Lydia Kamps - Projectleider Smaakmakers

De Noorderbrug is al een paar jaar bezig met het verbeterproject Smaakmakers. Gezond, gezellig en (h)eerlijk eten is voor iedereen belangrijk voor de kwaliteit van leven. Omdat cliënten hierover niet tevreden waren, startten we dit project waarbij een aantal van onze wooncentra dienden als proefomgeving. Hieruit bleek dat de smaak van het eten veelal goed is, maar dat de bereiding beter kan en dat cliënten soms meer variatie willen. Dat vraagt specifieke kennis en kunde van onze gastvrouwen en -heren.

Eén van de belangrijkste onderdelen in dit project is daarom de training ‘De Smaakmakers’ die alle gastvrouwen en -heren werkzaam in de regio Groningen, in 2017 gevolgd hebben. Vier dagdelen kregen ze uitleg over gastvrijheid, beroepshouding, interactie, financiën en het samenstellen van menu’s.
En: ze hebben allemaal hun diploma behaald!

De gastvrouwen- en heren uit de regio's Drenthe en Friesland starten in 2018 met de training.