Het verschil tussen onze levens is duidelijk geworden. Wat voor deze studenten vanzelfsprekend is, is voor mij een big issue.

Stephan

Stephan

Wie ben je, welke hobbels heb je overwonnen, wat is jouw verhaal? Hoe is het om te leven zoals jij? Deze vragen stonden centraal bij twee projecten van het afgelopen jaar. 

Break out en laat je zien


In het project ‘Break out en laat je zien’ werkten cliënten van De Noorderbrug samen met studenten van de faculteit Sociale Geografie van de Rijksuniversiteit Groningen en Kunstacademie Minerva. In groepjes van drie (één cliënt, twee studenten) namen ze een kijkje in elkaars leven om te ervaren waar de verschillen en overeenkomsten zitten. Via foto’s en film legden ze op een creatieve manier hun ervaringen vast. Ieder vanuit zijn of haar eigen perspectief en invalshoek. Dat leverde verrassende inzichten en beelden op en veel onderling respect. Deze zijn te zien in een prachtige expositie over hoe jongeren met en zonder beperking hun eigen plek hebben in en om Groningen.

Ook komend jaar geven cliënten en studenten een vervolg aan dit project en tonen zij het resultaat in een expositie. Houd vooral onze Facebook pagina in de gaten voor de actuele informatie.

Ik wil graag gezien worden. Ik hoop dat mensen door de workshop leren dat wij ook veel mogelijkheden hebben.

Lisa

Beeldvorming: ervaar het leven van een ander

Jenneke (24), Hennie (44), Arjen (27), Bernhard (40) en Lisa (21) zijn op het Talentencentrum in Groningen het project Beeldvorming gestart. De voorbereidingen hiervoor in 2017 hebben geleid tot een goed uitgedachte workshop om anderen te laten kijken naar waar zij, als gevolg van hun hersenletsel of beperking, in het dagelijkse leven tegenaan lopen. Ze ontwikkelden een aantal oefeningen en middelen waarmee mensen kunnen ervaren hoe het is om te leven met een beperking. En ook om te laten zien dat uiterlijk niet alles zegt over wie je bent en hoe krachtig je kunt zijn. De workshop is inmiddels een groot succes en is opgenomen als vast lesonderdeel van ROC Noorderpoort. Daarmee zijn onze cliënten de beste ambassadeurs voor studenten die in de toekomst mogelijk onze nieuwe collega’s worden!

Bekijk hier het filmpje en de banners die samen met cliënten gemaakt zijn over het project beeldvorming. Wil je ook een workshop meemaken of meer weten? Stuur dan een mail naar beeldvorming@noorderbrug.nl