Samen met cliënten, medewerkers, de architect en bouwers werken we hard aan de realisatie van een mooi en goed Woon- en Talentencentrum in Leeuwarden waar cliënten fijn kunnen wonen en goede zorg krijgen. Het nieuwe gebouw komt aan de rand van het stadscentrum in een groene omgeving en wordt van alle nodige gemakken voorzien. Cliënten gaan er wonen in ruime appartementen met eigen voorzieningen, er komt een gezamenlijke tuin en er worden veel mogelijkheden voor ontmoeting gerecreëerd.

Maarten Hendriksen - Projectleider Huisvesting

Maarten Hendriksen - Projectleider Huisvesting

In oktober 2017 is in het bijzijn van bewoners, familie en medewerkers, de overeenkomst ondertekend voor de bouw van een nieuw woon- en talentencentrum aan de Sixmastraat in Leeuwarden. In het wooncentrum gaan zeventig mensen wonen. Het talentencentrum wordt de plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken aan het ontwikkelen van hun persoonlijke kwaliteiten.

Zelfstandig wonen met zorg en veel ruimte voor ontmoeting

De huidige drie wooncentra van De Noorderbrug in Leeuwarden: De Kaap, De Kazerne en  Noordvliet en talentencentrum De Cande worden samengevoegd in een prachtig nieuw pand, dat van alle  gemakken is voorzien. De aansprekende plek aan de Sixmastraat, aan de rand van het stadscentrum van Leeuwarden, draagt bij aan participatie- en ontmoetingsmogelijkheden midden in de wijk, vlakbij alle voorzieningen en een mooi stukje natuur. Samen met gebiedsontwikkelaars van de gemeente worden plannen gemaakt om een mooie en toegankelijke  leefomgeving voor rolstoelgebruikers te maken.

Alle bewoners krijgen een volwaardig, eigen appartement, dat geheel naar eigen smaak kan worden ingericht. Moderne technieken worden ingezet om het wooncomfort te vergroten.

Iedereen doet mee

Bewoners, familie en medewerkers denken gedurende het gehele bouwproces mee. Dat gebeurt bijvoorbeeld tijdens de ‘meitink jûn’ (meedenkavonden). Op deze manier bundelen we alle kennis, zeggenschap en creativiteit om het nieuwe woon- en talentencentrum zo mooi en slim mogelijk in te richten. Het allerbelangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt in de nieuwe woon- en werkomgeving. De bouw start medio 2018 en duurt ruim een jaar.