Ik wil mijn talenten ontwikkelen

  • Volg ons:

De deur uitgaan, anderen ontmoeten, talenten en mogelijkheden ontwikkelen. Dat kan een grote stap zijn voor doven met complexe problematiek. De specialisten van De Noorderbrug begeleiden u bij het ontdekken van wat u kunt met uw talenten en in de ontmoeting met anderen.

In het kort

Waar kunt u op rekenen?

Een begeleider van De Noorderbrug komt bij u thuis om kennis te maken met u en uw familie. U kunt ook langskomen op een centrum bij u in de buurt, als u dat prettiger vindt. Een activiteitenprogramma is altijd een onderdeel van uw begeleidingstraject of zorgplan. U werkt met een op maat gemaakt plan stap voor stap aan het behalen van uw doelen. Op basis van uw mogelijkheden, interesses en doelen wordt gekeken  welke activiteiten helpen bij het ontwikkelen van uw vaardigheden.

Samen met een medewerker van De Noorderbrug bespreekt u de omstandigheden waarin u het beste tot uw recht komt: alleen of in een (kleine) groep, in een prikkelarme omgeving of juist in een levendige omgeving. Uw gezin en familie worden betrokken bij dit onderzoek, zij kunnen met u meedenken. Misschien willen zij meedoen op een centrum voor ontmoeting en talentontwikkeling of juist de tijd dat u bij De Noorderbrug bent, gebruiken om andere dingen te doen.

Op een talentencentrum doet u activiteiten die meewerken aan het herstellen, ontwikkelen of behouden van uw eigen kracht. Bij de één gaat het om het trainen van sociale vaardigheden, bij de ander om conditie of computervaardigheden. Het belangrijkste is dat u werkt aan datgene waar u in uw dagelijks leven het meeste aan heeft.

Wat is het resultaat?

Het ontdekken en ontwikkelen van (nieuwe) talenten blijkt vaak heel stimulerend voor mensen. Het kan u het zelfvertrouwen geven om ook andere dingen aan te pakken. Het activiteitenprogramma kan een opstap zijn naar werk, draagt bij aan uw sociale contacten en geeft structuur en een zinvolle invulling aan uw dag. Uw familie voelt zich betrokken en doet mee, of krijgt juist tijd om andere dingen te ondernemen.

Print deze pagina