Samen dromen waarmaken

  • Volg ons:

Je gezien, gehoord, erkend en gewaardeerd voelen. Dat wil iedereen toch? Daarom streven we er elke dag naar cliënten dat gevoel te geven. De Droomboom is een voorbeeld van hoe we dat doen. In deze boom hangen cliënten hun dromen en wensen, begeleiders gaan erover in gesprek en vrijwilligers en doen hun best deze wensen te vervullen. De Droomboom is inmiddels ingeburgerd op veel plekken binnen De Noorderbrug en is een spontane ‘methodiek’ geworden: een win-win voor alle betrokkenen.

In het kort

Cliënten die op de Talenten- en Wooncentra komen, kunnen hun droom in een Droomboom hangen en ook de thuiswonende cliënten zijn uitgenodigd hun dromen in te sturen. Velen maken gebruik van deze kans, zo zijn er alleen van de thuiswonende cliënten al 90 dromen ingestuurd. Met hulp van ieders familieleden, vrienden en collega’s willen we zoveel mogelijk dromen waarmaken. Want door de krachten te bundelen en ons netwerk te gebruiken, kunnen we prachtige dingen bereiken.

Helpt u mee?

Ziet u op www.noorderbrug.nl/droomboom een droom staan waar u mee kunt helpen om deze te vervullen? Of heeft u zelf een idee over hoe u cliënten een onvergetelijke dag kunt bezorgen? Vul dan uw gegevens in via het contactformulier en laat ons weten op welke manier u iets kunt betekenen voor de cliënten. Samen maken we dromen waar!

De slechthorende drumster

De slechthorende drumster

Eén van de dromen die door de Droomboom is uitgekomen, is die van een cliënt van wooncentrum De Kazerne in Leeuwarden: "Ik ben slechthorend, maar zou graag nog eens willen drummen. Deze harde geluiden hoor en voel ik namelijk heel goed." Medewerkers van De Kazerne namen contact op met Popcentrum de Neushoorn in Leeuwarden met de vraag of mevrouw eens langs kon komen wanneer er een drumstel opgesteld stond op het podium. Dat was geen probleem! Ze werd hartelijk ontvangen en heeft met een bestaande popgroep bestaande uit een zangeres, gitaristen en een drummer, een uur lang muziek gemaakt waarbij zij achter het grote drumstel zat. Een prachtige dag!

Al lerend dromen waarmaken

Al lerend dromen waarmaken

Arjan (24) zit al zijn hele leven in een rolstoel vanwege zijn spasticiteit en een scoliose en kwam op zijn twintigste levensjaar wonen bij De Noorderbrug in Emmerhout. Bij De Noorderbrug wilde Arjan zelfstandig wonen, maar wel met de beschikking over 24uurs zorg en behandeling. Tijdens de jaarlijkse evaluatie van het Samenwerkplan bleek dat het domein ‘Werk en dagbesteding’ Arjan niet altijd de juiste voldoening gaf. In gesprek met zijn begeleider werd duidelijk wat hij had gedaan als hij niet in een rolstoel had gezeten: “Iets met auto’s. Het liefst verkoper van auto’s!” In een gesprek met zijn logopediste kwam zijn belangstelling voor techniek en auto’s ook ter sprake en kwam met een geweldig idee. Haar man is gepensioneerd automonteur en hij heeft de nodige mensen in zijn netwerk die nog actief zijn in het lesgeven. Hij verwees ons naar een opleiding van het Drenthe College, met een locatie naast het TT circuit in Assen.

Lees verder
Print deze pagina