De Noorderbrug bouwt

  • Volg ons:

In Leeuwarden is gestart met de voorbereiding van een nieuw woon- en talentencentrum. De huidige drie wooncentra De Kaap, De Kazerne en Het Noordvliet en Talentencentrum De Cande worden samengevoegd in een aansprekend nieuw pand. Hier gaan straks zeventig cliënten in hun eigen appartement wonen.

In het kort

Midden in de wijk, midden in het leven

De nieuwe wooncentra van De Noorderbrug komen op aansprekende plekken, midden in de samenleving en met ontmoetingsmogelijkheden in het gebouw en in de wijk. In de directe omgeving zijn voorzieningen zoals winkels, supermarkten en gezondheidscentra. Bovendien zijn de wooncentra goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Alle bewoners krijgen een eigen modern appartement van 60m2, dat geheel naar eigen smaak kan worden ingericht. De inrichting van de gezamenlijke ruimten gebeurt door interieurarchitecten. De uitstraling van het gebouw is eigentijds en dynamisch. Moderne technieken worden ingezet om het wooncomfort te vergroten. Ook medewerkers maken gebruik van een tablet, bijvoorbeeld om rapportages ter plekke in te voeren in het dossier.

Iedereen doet mee

Cliënten, familie en medewerkers denken gedurende het gehele bouwproces mee. Op deze manier bundelen we alle kennis en creativiteit om de nieuwe woon- en talentencentra zo mooi en slim mogelijk in te richten. Het allerbelangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt in de nieuwe woonomgeving. Het afgelopen jaar zijn er werkgroepen gestart, waarin betrokkenen meedenken over bijvoorbeeld de indeling van het gebouw, het interieur en de inrichting van de zorgprocessen. De bouw in Leeuwarden start medio 2017 en duurt ruim een jaar.

Meer weten?

Mail naar nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl.

Print deze pagina