Hersenz voor jongvolwassenen

  • Volg ons:

Jordy (19) kreeg op zijn zestiende een hersenbloeding. Van een levendige knul veranderde hij in een jongen die de bank niet meer afkwam en in een depressie belandde. Elk jaar lopen ongeveer 19.000 kinderen en jongeren tot 24 jaar hersenletsel op. Hersenz is gestart met een pilotgroep voor jongvolwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. En volgens deelnemers Jordy is dat hartstikke belangrijk.

In het kort

Samen met Minke, Jordy, Leyna, Jeschurun, Ralph en Thomas zit Jordy in de eerste behandelgroep van Hersenz voor jongvolwassenen. De pilotgroep draait in Leeuwarden. Hersenz start komend jaar in verschillende provincies behandelgroepen voor jongvolwassenen.

Jordy: “Ik ben op dit moment niet in staat om naar school te gaan door mijn hersenletsel. Ook zal ik waarschijnlijk niet fulltime kunnen werken. Mijn concentratie is sterk verminderd, ik ben sneller aangebrand, sneller en vaak moe, ik kan niet meer multitasken en prikkels moeilijk filteren. Door Hersenz stel ik minder dingen uit en maak ik een goede planning. Ik ga ook beter om met mijn initiatiefverlies en ben mijn conditie aan het verbeteren.”

Volgens Jordy is het belangrijk dat er voor jonge mensen die hersenletsel hebben een traject zoals Hersenz is. “Wij staan aan het begin van ons leven. Maar een opleiding volgen, een baan krijgen en financieel onafhankelijk zijn is vaak erg moeilijk voor ons. Dat is nogal wat als je jong bent. Leer daar maar eens mee om te gaan.”
 

Print deze pagina