Eervolle vermelding

  • Volg ons:

Vrijdag 3 juni heeft het Noordelijk Platform Gehandicaptenzorg (NPGZ) voor de eerste keer de NPGZ Stimuleringsprijs uitgereikt. De jury heeft besloten De Noorderbrug een eervolle vermelding te geven. “Het project van De Noorderbrug ‘Van dacht aan naar aandacht’ is boeiend, passend bij de bij de toekenningscriteria en zeer de moeite waard om uit te voeren”, aldus de jury.

In het kort

‘Van dacht aan naar aandacht’

Het project 'Van dacht aan naar aandacht' gaat om de beweging terug naar de intrinsieke waarde van het werken in de zorg. Om weer gefocust, op het moment zelf en niet oordelend aandacht te geven. Een poging om in deze drukke en onzekere tijden met een ‘leeg hoofd’ cliënten te benaderen. Martine Buist-Bouwman, gedragswetenschapper bij De Noorderbrug vertelt: "In dit project gaat het over oprecht aandacht voor elkaar, in het hier en nu. Dit draagt bij aan een mooi leven voor cliënten, maar ook aan goed werk voor medewerkers en door het voorkomen van verzuim ook aan het financieel gezond houden van de organisatie."

Gezien en gehoord

Afgelopen jaar is in de Wooncentra Groningen en Emmen onderzocht wat het effect van deze aanpak is voor zowel cliënten als medewerkers. Tijdens een experiment gingen medewerkers een dag zonder pieper op pad, zonder vaste planning om juist alle tijd aan contact en een gezellige activiteit te kunnen besteden. Een paar collega’s namen de honneurs  waar met pieper. De reacties  waren positief, omdat er tijd was voor echte aandacht en cliënten zich gezien en gehoord voelden. En de collega’s met de piepers hadden bijna geen oproepen! Het project krijgt in 2017 een vervolg.

Over het Noordelijk Platform Gehandicaptenzorg

Het NPGZ is een plaats van overleg en samenwerking tussen negentien zorgaanbieders en cliëntondersteuningsorganisaties binnen de gehandicaptenzorg in de provincies Groningen en Drenthe. Leden van het platform bieden vanuit hun eigen visie, ervaring en expertise zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking.

Print deze pagina