De winst van Hersenz

  • Volg ons:

In een rap tempo verovert Hersenz heel Nederland. Zo won Hersenz in het najaar van 2016 de Herman Wijffels Innovatieprijs van Rabobank Nederland voor de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg! Succesvolle resultaten blijven binnenstromen en Hersenzgroepen breiden zich steeds verder uit. Hersenz lijkt een doorslaand succes en hét antwoord op de vraag van ongeveer 650.000 Nederlanders die beperkingen ervaren als gevolg van hersenletsel.

In het kort

Winst voor cliƫnten

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel voelen zich fysiek en psychisch sterker na de behandeling van Hersenz. Ze zijn zeer tevreden over de behandelaanpak en geven Hersenz gemiddeld een 8,7. “Door Hersenz ben ik fysiek en mentaal enorm opgeknapt. Dus ik kan veel meer aan,” vertelt Marcel. Sweedy: “Hersenz is echt mijn redding geweest. Ik voel me zekerder, steviger in mijn schoenen staan.” Jeannette stelt dat ze door Hersenz haar eigenwaarde en het vermogen te genieten heeft teruggevonden. Marion durft weer uit haar rolstoel te komen. Lees hier de verhalen van Marcel, Sweedy,  Jeannette en Marion.

Winst voor naasten

Onderzoek van Maastricht University onderbouwt dat cliënten na Hersenz beter kunnen omgaan met hun beperkingen en minder zorgvragen hebben. Neuropsychiatrische problemen zoals somberheid en prikkelbaarheid nemen af. Bovendien ervaren mantelzorgers minder zorglast en zijn ze tevredener met hun leven. Lees meer over het onderzoek van Hersenz.

Winst voor de samenleving

Ook de samenleving profiteert van deze resultaten, blijkt uit de maatschappelijke businesscase die Dock4 & Organisatieadvies in Zorg in februari 2016 maakte. Elke euro die geïnvesteerd wordt in Hersenz bespaart de samenleving vijf euro. Door de behandeling van Hersenz doen zowel cliënten als mantelzorgers minder beroep op hun huisarts, het wijkteam en andere zorgverleners. De kosten van onder meer arbeidsuitval, schuldhulpverlening, 24-uurs zorg en echtscheiding nemen af. Lees meer over de maatschappelijke businesscase.

Winst voor Hersenz

Op donderdag 3 november 2016 heeft Rabobank Nederland Hersenz uitgeroepen tot winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016 in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg. ‘’Hersenz is een voorbeeld van sociale innovatie. De reguliere zorg richt zich vooral op lichamelijk herstel van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Om mensen in hun kracht te zetten is meer nodig. De multidisciplinaire aanpak van Hersenz blijkt uniek en effectief. Een mooi voorbeeld van investeren in vitaliteit”, aldus de Herman Wijffels jury. “We zijn blij met deze erkenning en ontzettend trots op deze prijs. Het samenwerkingsverband is innovatief, het behandelprogramma is innovatief en de gemeten resultaten zijn verrassend hoopgevend: er is meer mogelijk dankzij Hersenz”, aldus Marianne van der Harten, bestuurder van De Noorderbrug en één van de initiatiefnemers van Hersenz.

Hersenz in de buurt

Benieuwd op welke plaatsen in het Noorden er Hersenz groepen actief zijn? Bekijk dan dit kaartje.
Alles over Hersenz lees je op www.hersenz.nl.

Print deze pagina